Verwarming
Feys zorgt voor een brede waaier aan verwarmingsoplossingen en dat op de meest ecologische manier met oog voor rendement en jouw portefeuille.
Van warmtepompen tot nieuwe ketels, zonneboilers, vloerverwarming, etc…
Ben je op zoek naar een betere manier om jouw huis te verwarmen of heb je een verbouw- of nieuwbouwproject? Contacteer ons vrijblijvend voor onze oplossingen.
Warmtepompen
Met een warmtepomp profiteer je het gehele jaar van een aangename temperatuur in huis. Hier kun je, door een vermindering in het gebruik van gas, flink besparen op de energierekening. Dit gebeurt op een energiezuinige manier en zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.
De prijs van een warmtepomp hangt niet alleen af van het soort warmtepomp, maar ook van de persoonlijke wensen.
Het rendement van een warmtepomp wordt rendabeler naarmate een beter geïsoleerde woning.
Goed om te weten: bij het aanschaffen van een warmtepomp kan u subsidies aanvragen. Deze subsidies stoppen eind 2024. Dit jaar is dus het uitgelezen jaar om nog te investeren in deze energiezuinige toestellen. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort pomp en het bijbehorende vermogen.
Waarom een warmtepomp?
- Zorgt voor een veel lagere energiefactuur
- Je draagt bij aan een beter milieu
- Je kan genieten van een premie
- Je verhoogt de waarde en het energielabel van je woning
Hybride warmtepomp
Deze werkt samen met de (al dan niet bestaande) CV ketel.
Lucht-water pomp
Deze haalt warmte uit buiten- of binnenlucht en geeft deze af aan het water van de centrale verwarming.
Lucht-lucht pomp
Deze haalt warmte uit buiten- of binnenlucht en brengt deze als warmtelucht in de woning binnen.
Radiatoren
Wanneer je een radiator wil plaatsen, speelt het type een belangrijke rol. Wil je een oud model vervangen door een nieuwe radiator? Of moeten bij de plaatsing ook alle leidingen vervangen en/of verplaatst worden? Feys ontzorgt je voor al die zaken.
Wanneer je een nieuwe radiator wil plaatsen, kan je bij ons op volgende zaken rekenen: jouw verwarmingsinstallatie laten leeglopen, oude radiator(en) verwijderen, nieuwe radiator(en) plaatsen, jouw radiatoren aansluiten vanaf bestaande aansluitpunten, jouw cv-ketel opnieuw vullen, de geplaatste radiator ontluchten en testen, en controleren op lekken.
Afhankelijk van jouw noden en de grootte van de ruimtes rekenen wij uit voor welk type radiator je het beste gaat.
Zo heb je het lekker warm wanneer het moet en bieden wij een optimaal rendement van de combinatie ketel/radiator.
Waarom radiatoren?
- Het is vaak de goedkoopste manier van verwarmen
- Je bent zeker van een optimaal rendement
- Het kan in elke ruimte geïnstalleerd worden op een bestaande ketel
- Je hebt een brede keuze aan modellen
Ledenradiator (kolom)
Deze bestaat uit afzonderlijke warmtekanalen die met elkaar worden verbonden door verticale holle platen. Hij wordt meestal gebruikt voor grote ruimtes.
Paneelradiator (plaat)
Deze bestaat uit een gesloten plaat die is voorzien van verticale kanalen (ribbels). Dit is de meest gekozen radiator in de Vlaamse huishoudens.
Elektrische radiator
Flexibel in gebruik. Wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes of als bijverwarming in ruimtes die moeilijk te verwarmen zijn.
Ketels
Wanneer je op zoek bent naar de gepaste verwarming is een ketel plaatsen nog vaak de meest budgetvriendelijke oplossing.
Hier is een CV ketel de minst milieuvriendelijke, maar wel vaak de enige oplossing (bijvoorbeeld in een gesloten stadswoning).
Als alternatief kies je het beste voor een hoogrendementsketel.
Feys onderzoekt samen met jou wat voor jouw woning beter is. Zo kan het zijn dat een alternatief zoals een warmtepomp of zonneboiler beter past binnen jouw budget en jouw noden.
Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.
Waarom een ketel?
- Bespaart op energieverbruik voor warm water
- Subsidie beschikbaar voor bestaande woningen (afhankelijk van soort apparaat en de energieprestatie)
- Je hebt wel ruimte nodig voor een voorraadvat voor warm water, en voor een zonnecollector op het dak
CV ketel
De traditionele CV ketel is vaak de budgetvriendelijkste oplossing op korte termijn. Hij is echter enkel aan te raden als het niet mogelijk of opportuun is om alternatieve energie of een hoogrendementsketel te plaatsen in jouw woning.
Hoogrendementsketel
Deze ketel is een verbeterde versie van de CV ketel. Hij biedt ongeveer 90% meer rendement dan een standaard CV ketel. Ook werkt een hoogrendementsketel niet langer met een waakvlam maar wel met een elektronische ontsteking.
Warmtepompboilers
Voor wie veel warm water verbruikt (huiseigenaren met een regendouche bijvoorbeeld), is een warmtepompboiler financieel interessant. Een warmtepompboiler is een toestel dat warmte uit de lucht haalt en afgeeft aan uw sanitair water. Het is een pak energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler.
Feys installeert warmtepompboilers van verschillende merken, afhankelijk van de noden van de klant. (bijvoorbeeld bij mensen met een zwembad). Wil je weten hoeveel je kan besparen met een nieuwe installatie? Contacteer ons vrijblijvend.
Waarom een Warmtepompboiler?
- Bespaart op energieverbruik voor warm water
- Subsidie beschikbaar voor bestaande woningen (afhankelijk van soort apparaat en de energieprestatie)
- Een pak energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler en een goed alternatief voor de klassieke waterverwarmingssystemen.
Vloerverwarming
Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen.
De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is ook een onzichtbare én een zuinige manier om te verwarmen.
Een groot voordeel van vloerverwarming is de lage energiekost. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten.
Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 35°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan via radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen. In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kost het dan wel meer in aankoop, het rendement van vloerverwarming is gunstig. Door de betere warmteverdeling en het voordeliger energieverbruik verdien je de hogere kostprijs zeker terug.
Waarom vloerverwarming?
- Vraagt minder energie dan verwarming via radiatoren
- Werkt zeer plaatsbesparend
- Eens geïnstalleerd is er maar een minimaal onderhoud nodig
- Geen last van een storend gezoem of andere geluiden
Nat systeem
Dit systeem is de meest gebruikte soort. Hierbij worden de buizen rechtstreeks in de cementdekvloer of anhydrietdekvloer geplaatst.
Droog systeem
Bij dit systeem liggen de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. De isolatieplaten doen dienst als warmtegeleider
Infrezen
Hier wordt de verwarming ingewerkt in de bestaande vloer door middel van frezen. In de bestaande chape zal men dan sleuven frezen waarin de verwarmingsleidingen komen te liggen.
Wilt u een gratis waardebepaling?