• RESCERT Nr zonnepanelen: 03319
  • RESCERT Nr warmtepomp: 04487
huisbatterijen

Huisbatterijen

Voor zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen met een digitale meter betaal je je energiefactuur net als een klant zonder zonnepanelen op basis van je werkelijke kilowatturen (kWh) afname van het net. Je krijgt wel een vergoeding (het injectietarief) voor de elektriciteit die je in het net injecteert. Dat is de elektriciteit die je panelen opwekken en die je niet zelf onmiddellijk verbruikt. Om zoveel mogelijk te besparen, wordt het daarom belangrijker om je zelfverbruik te maximaliseren. Dat doe je door de elektriciteit te verbruiken op het moment dat ze geproduceerd wordt zodat je geen elektriciteit moet afnemen van het net.

Een thuisbatterij is een uitstekende optie om je zelfverbruik te maximaliseren. Zo maak je nog beter gebruik van je zelf geproduceerde energie. Je slaat je overdag geproduceerde energie op in je thuisbatterij en gebruikt ze op momenten dat je zonnepanelen geen energie opwekken, bvb. ’s avonds of ’s nachts.

shutterstock_1092577649

Waarom een huisbatterij?

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Waarom is een thuisbatterij voordelig?

Wanneer je nu zelf voor je energie zorgt door zonnepanelen te plaatsen gaat veel van je opgewekte energie terug in het netwerk. Zo verliest je wat je zelf hebt geproduceerd. Via een thuisbatterij geniet je ten alle tijde gratis van de energie die je zelf opwekt.

Waaraan kan ik mij verwachten bij een installatie?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Wacht ik niet beter met een thuisbatterij?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Wilt u een gratis waardebepaling?