• RESCERT Nr zonnepanelen: 03319
  • RESCERT Nr warmtepomp: 04487
airco

Airco

Airconditioning wordt steeds meer de norm in Vlaanderen. Door de afwisselende zomers met hoge warmtepieken kiezen mensen almaar vaker voor comfort binnen de woning. Feys biedt een brede selectie van systemen waarbij voor elke behoefte een oplossing is. Zoek je verkoeling voor de volledige woning of enkel in een ruimte? Wil je wel airco maar denk je ook aan de esthetiek van je woning? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak en we bekijken samen welk systeem het beste aanleunt bij jouw noden. Onze mensen zijn gecertifieerde koeltechnici die zorgen voor een duurzame en kwalitatieve installatie.

20210512_160835

Waarom een airco installeren?

Split-systeem

Dit is het meest voorkomende aircosysteem. Deze airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Een split systeem is ideaal om één kamer te verkoelen. De split-airconditioner binnenunit wordt in dat geval aangesloten op één buitenunit.

Multisplitsysteem

Met deze airco koel je meerdere kamers aan de hand van een individuele bediening van elke binnenunit. Er kunnen tot vijf binnenunits aangesloten worden op één buitenunit.

Veelgestelde vragen over Airco

Is airco ongezond?

Toxicologen en longspecialisten zijn het er al langer over eens: airconditioning is eigenlijk helemaal niet ongezond. Je kunt er dan ook niet ziek van worden. Het is wel waar dat de kans op een infectie groter is als je je airco foutief gebruikt. Wanneer je weerstand verzwakt is, ben je vatbaar voor ziektekiemen die verspreid worden door een slecht onderhouden airco. Neusverstopping, keelpijn en hoesten zijn de meest gehoorde gevolgen van een vervuilde filter. Ook allergieën die plotseling verergeren, zijn vaak te wijten aan een vuile filter in je airco-installatie. Een goed onderhoud is dus de boodschap!

Waaraan mag ik mij verwachten bij de installatie?

Graag komen wij ter plaatse langs! We bekijken dan samen met de klant de ruimtes, oppervlaktes en isolatiegraad van de woning. het traject van de koelleidingen en elektriciteit worden dan ook besproken, zodanig deze op de meest esthetische manier geplaatst kunnen worden. Als er een goedkeuring is proberen wij deze dan ook in samenspraak met jullie agenda in te plannen. De plaatsing zelf, afhankelijk van de groote van de installatie proberen wij altijd in 1 dag opgestart te krijgen!

Verbruikt een airco toestel veel?

Hiervoor is het plaatsbezoek van cruciaal belang. Bij selectie van de toestellen wordt er met alle aspecten rekening gehouden. Een goeie dimensionering is belangrijk!

Wilt u een gratis waardebepaling?